Γλυκό Μανταρίνι

Γλυκό Μανταρίνι

Κάνοντας  δοκιμές για την παρασκευή γλυκών του κουταλιού από εσπεριδοειδή , δοκίμασα το γλυκό μανταρίνι αλλά και πορτοκάλι αφού και για τα δύο έχουμε παρόμοια παρασκευή. Ποιο κάτω θα δούμε το γλυκό μανταρίνι.

Υλικά:

2 κιλά  μανταρίνια (χρησιμοποίησα καλοκαιρινά μανταρίνια τα οποία παρόλο που έχουν κουκούτσια είναι πολύ ζουμερά και γλυκά)

1,5 κιλά  ζάχαρη λευκή

1  κούπα νερό

1 κούπα χυμό μανταρινιού

Χυμό από μισό λεμόνι


Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια, και σε αντίθεση με τα πορτοκάλια δεν τα ξύνουμε μιας και έχουν πολύ λεπτή φλούδα. Ακολουθώντας την διαδικασία ξεπικρίσματος , βράζουμε σε μία κατσαρόλα  νερό και το τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις πάρει βράση τοποθετούμε τα μανταρίνια  στο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 περίπου λεπτά, αλλάζουμε το νερό  και επαναλαμβάνουμε για τρείς φορές. Όταν τελειώσουμε με την διαδικασία αυτή αφήνουμε τα μανταρίνια  να στεγνώσουν .

Στο τελικό στάδιο κόβουμε τα μανταρίνια οριζόντια στην μέση. Το κόψιμο αυτό μας βοηθά να βγάλουμε τα κουκούτσια , τα οποία ήταν πολλά….  Τοποθετούμε τα κομμάτια σε στρώσεις μέσα στην κατσαρόλα. Συγκεκριμένα αφού τοποθετήσουμε την πρώτη στρώση στην κατσαρόλα ρίχνουμε ζάχαρη ώστε να το καλύψει και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση με την ίδια διαδικασία. Αφού τοποθετήσουμε όλα τα μανταρίνια  (λογικά θα πρέπει να έχουμε χρησιμοποιήσει και όλη την ζάχαρη) ρίχνουμε το χυμό λεμονιού , τον χυμό μανταρινιού και το νερό και αφήνουμε το γλυκό να σιγοβράσει για περίπου 45-50 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s