Γλυκό Πορτοκάλι

Κάνοντας  δοκιμές για την παρασκευή γλυκών του κουταλιού από εσπεριδοειδή , δοκίμασα το γλυκό πορτοκάλι αλλά και μανταρίνι αφού και για τα δύο έχουμε παρόμοια παρασκευή. Ποιο κάτω θα δούμε το γλυκό πορτοκάλι.

Υλικά:

2 κιλά  πορτοκάλια

1,5 κιλά  ζάχαρη λευκή

0,5-1  κιλό νερό (από 2 έως 4 κούπες)

Χυμό από μισό λεμόνι


Εκτέλεση:

Αρχικά ξύνουμε εξωτερικά τα πορτοκάλια τόσο ώστε να μην φαίνεται το άσπρο μέρος της φλούδας. Ακολουθώντας την διαδικασία ξεπικρίσματος , βράζουμε σε μία κατσαρόλα  νερό και το τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις πάρει βράση τοποθετούμε τα ξυσμένα πορτοκάλια στο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 περίπου λεπτά, αλλάζουμε το νερό  και επαναλαμβάνουμε για τρείς φορές. Όταν τελειώσουμε με την διαδικασία αυτή αφήνουμε τα πορτοκάλια να στεγνώσουν .

Στο τελικό στάδιο κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα ή στα έξι  και τοποθετούμε τα κομμάτια σε στρώσεις μέσα στην κατσαρόλα. Συγκεκριμένα αφού τοποθετήσουμε την πρώτη στρώση στην κατσαρόλα ρίχνουμε ζάχαρη ώστε να το καλύψει και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση με την ίδια διαδικασία. Αφού τοποθετήσουμε όλα τα πορτοκάλια (λογικά θα πρέπει να έχουμε χρησιμοποιήσει και όλη την ζάχαρη) ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και το νερό και αφήνουμε το γλυκό να σιγοβράσει για περίπου 45-50 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s