Δεινόσαυρος τοίχου

Η παρακάτω κατασκευή έγινε πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή. Παρόλα αυτά μπόρεσα και μάζεψα υλικό που είχα χρησιμοποιήσει ώστε να μπορέσω να την περιγράψω.

Η ανάγκη για διακόσμηση τοίχου σε παιδικό δωμάτιο γεννήθηκε όταν ο γιος μου έγινε εννέα ετών και είχε κόλλημα με τους δεινόσαυρους. Στην διάθεση μου είχα ένα λευκό τοίχο που στο πάνω μέρος η κολόνα δημιουργούσε ένα εξόγκωμα περίπου10 cm. εκεί ακριβός έκανα και την κατασκευή.

Προμηθεύτηκα πλεξιγκλάς πολυκαρβονικό για να το χρησιμοποιήσω ως βάση της κατασκευής. Η επιλογή αυτή έγινε γιατί το κόστος του είναι αρκετά μικρό σε σχέση με το διάφανο plexiglass  και λόγο της κατασκευής του  όταν πέφτει φώς επάνω του δημιουργεί ανομοιόμορφη σκίαση.Οι διαστάσεις του plexiglass  είναι ύψος 105cm και πλάτος 140cm.
 
 
 
 
Επάνω σε αυτό έπρεπε να βάλουμε ένα δεινόσαυρο. Κάνοντας μία βόλτα στο internet βρήκα (δεν θυμάμαι που), την παρακάτω φωτογραφία η οποία ήταν αυτό που ζητούσα.  Έτσι έπρεπε να κόψουμε κόκκαλα με βάση αυτή την φωτογραφία (ως πατρόν) .
 
 
 
 
 

Σαν υλικό για την κατασκευή των κοκκάλων χρησιμοποιήσαμε  φενιζόλ  ντάου  πάχους 5cm το οποίο χρησιμοποιείτε στις οικοδομές.

Έτσι προχωρήσαμε σε εκτύπωση της εικόνας του δεινοσαύρου στις διαστάσεις του plexiglass  και κόψαμε από το χαρτί τα κόκκαλα αριθμώντας τα ταυτόχρονα στο άσπρο τμήμα του χαρτιού που απέμεινε αλλά και σε κάθε κόκκαλο στο πίσω μέρος.  Κάθε κόκκαλο από χαρτί το τοποθετήσαμε πάνω στο φενιζόλ και με ένα κοπίδι κόψαμε το φενιζόλ στο  σχήμα του κοκκάλου. Αφού κόπηκαν όλα, τα βάψαμε με  μαύρη μπογιά νερού . Το κομμάτι του χαρτιού που είχε απομείνει μετά το κόψιμο το τοποθετήσαμε στο πίσω μέρος του plexiglass   ώστε να ξέρουμε με βάση την αρίθμηση που έχουμε κάνει σε ποιο σημείο θα τα τοποθετήσουμε. Με αυτό τον τρόπο αφού κολλήσαμε όλα τα κόκκαλα και στέγνωσε η κόλλα μπορέσαμε να τοποθετήσουμε την κατασκευή στον τοίχο

Για την τοποθέτηση στον τοίχο χρησιμοποιήσαμε μικρά στρογγυλά κομμάτια ξύλου πάχους 3cm τα οποία  τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος του plexiglass   και βιδώθηκαν στον τοίχο.

Επάνω ακριβώς από την κατασκευή κατεβάσαμε με γυψοσανίδα περίπου 10cm την κολόνα και προσθέσαμε σποτάκια των 12volt .
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s