Ηλεκτρική κουζίνα – απορροφητήρας.

DSCN2766Το τμήμα της κουζίνας που περιλαμβάνει τον ηλεκτρικό φούρνο, εστία και απορροφητήρα είναι σχετικά περίπλοκο. Όλα γίνονται ποίο εύκολα αν η η ηλεκτρική κουζίνα δεν είναι εντοιχισμένη γιατί σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να φτιαχτεί ντουλάπι που να ικανοποιεί και τον ηλεκτρικό φούρνο αλλά και την εστία..  Επίσης η θέση στην οποία θα τα τοποθετήσουμε θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην μας μειώνει τον πάγκο εργασίας , να έχουμε άνεση κινήσεων , να μην είναι πολύ κοντά στον νεροχύτη αλλά ούτε και δίπλα στο ψυγείο. Βέβαια όταν οι εντοιχιζόμενες συσκευές είναι και αυτόνομες τότε έχουμε ακόμα ένα ατού , μπορούμε να τοποθετήσουμε τον φούρνο σε διαφορετική θέση από αυτή που είναι τοποθετημένες οι εστίες. Προσωπικά αυτό δεν το βρίσκω εύχρηστο αλλά ούτε και ωραίο από αισθητικής άποψης. Κατά την γνώμη μου (και έτσι το υλοποίησα θα πρέπει απορροφητήρας , εστίες και φούρνος να βρίσκονται στην ίδια κάθετο και συμμετρικά με αυτή.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπ όψιν μου αποφάσισα να αλλάξω την θέση τους (σε σχέση με την παλαιά κουζίνα και να τα μεταφέρω στο τέλος της κουζίνας.

DSCN2767

Αυτό βέβαια σημάνει ότι έπρεπε να αλλάξω και την θέση του σωλήνα του
απορροφητήρα  αλλά και τις καλωδιώσεις από την παλαιά θέση στην νέα. Επίσης ένα πρόβλημα που προέκυψε ήταν πως θα έκρυβα τον σωλήνα του απορροφητήρα ώστε να μην φαίνεται. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε με την δημιουργία του ρολογιού που έχω παρουσιάσει σε προηγούμενη σελίδα.

Λόγο της συμμετρίας που ήθελα να δώσω προέκυπταν τμήματα «τυφλά» δηλαδή χώροι 8 cm δεξιά , αριστερά από τον φούρνο αλλά και δίπλα από τον απορροφητήρα. Έτσι σε αυτά δημιούργησα γωνιακά ντουλάπια για να τοποθετούνται τα μπαχαρικά. Επίσης δημιουργήθηκε και ένα βαγονέτο το οποίο χρησιμεύει για κουτάλες, γάντια και λοιπά μακριά εξαρτήματα. Τέλος για λόγους αισθητικής δεξιά και αριστερά του απορροφητήρα τοποθέτησα τζάμι και σε απόσταση περίπου στα 7 cm από τον τοίχο τον οποίο έβαψα στο ίδιο χρώμα με τα πλακάκια και το φωτιστικό. Στο κενό αυτό τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός ο οποίος σε συνδυασμό με το χρώμα του τοίχου κάνει εμφανή τα σχέδια στο τζάμι.

DSCN2544DSCN2552DSCN2624DSCN2622DSCN2768DSCN2711DSCN2657DSCN2767

Comments
 1. Στέφανος says:

  Καλησπέρα, ήθελα να σε ρωτήσω αν ο εντοιχισμένος κάτω πάγκου φουρνος θέλει κάποιον εξαερισμό.
  Στα σχέδια εγκατάστασης κάτι δείχνει αλλά δεν ειναι σαφές.
  Αν ξέρεις κατι ή κάποια συμβουλή σου θα με βοηθούσε πολυ.

  Ευχαριστώ
  Στέφανος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s