Μαρμελάδα λεμόνι

Όπως είπα και για το  γλυκό λεμόνι την μαρμελάδα λεμόνι δεν είχα δοκιμάσει. Μετά από παρότρυνση φίλου είπα να δοκιμάσω να την  φτιάξω και πράγματι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ο συνδυασμός της μαρμελάδας λεμόνι με βούτυρο σε ζεστό ψωμί είναι εξαιρετικός.

Υλικά:

1 κιλό  λεμόνια

1100 gr  ζάχαρη λευκή

200 gr  νερό

Εκτέλεση:

Τα μισά λεμόνια που έχουμε στην διάθεση μας τα  πλύνουμε πολύ καλά και  ξύνουμε την εξωτερική τους επιφάνεια ελαφρός. Την φλούδα από τα λεμόνια αυτά (τα ξυσμένα) τα βράζουμε για 20 λεπτά για να τα χρησιμοποιήσουμε στην μαρμελάδα.

 Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το εσωτερικό όλων των λεμονιών μαζί με τις βρασμένες φλούδες που διαθέτουμε.  Η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το 140% του μείγματος που προέκυψε και το νερό είναι το 40% 1. Επομένως μου προέκυψε 800 gr πολτού  άρα το 140% είναι περίπου 1100 gr ζάχαρης και το 40% περίπου 200gr νερού.

 Τοποθετούμε τον πολτό με το νερό και την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.  Θα πρέπει η μαρμελάδα μετά το χρονικό αυτό διάστημα να είναι έτοιμη. Τέλος τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα τοποθετούμε ανάποδα έως να κρυώσουν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s