Ξύλινο σκαμνί

DSCN3286Μου ζητήθηκε να αγοράσω ένα σκαμνάκι για το τζάκι . Με μία πρόχειρη ματιά δεν μπορούσα να βρω κάτι που να μπορεί να είναι εμφανίσιμο , χρηστικό και ταυτόχρονα παραδοσιακό αλλά με μοντέρνες γραμμές. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω εγώ.

 Τα ξύλα που χρησιμοποίησα είναι μαόνι και έλατο ( την επόμενη φορά αντί για έλατο θα βάλω καρυδιά)  .  Τα ξύλα ελάτης κολλήθηκαν μεταξύ τους  χρησιμοποιώντας  και καβίλιες  για μεγαλύτερη αντοχή  και στην συνέχεια πλανίστηκαν και  τρίφτηκαν έως να είναι εντελώς λεία. Το μαόνι ανοίχτηκε με τον router αυλάκωση βάθους 1,5 cm ώστε χωράει το ξύλο ελάτης σε αυτό. Όταν αυτά κολλήθηκαν μεταξύ τους τότε έπρεπε να κόψω  τα δύο αυτά κομμάτια (πλαϊνά) υπό γωνία κοπής 10 μοιρών, τόσο κάτω (πρόσφυση με έδαφος) όσο και επάνω ώστε το κάθισμα να εφαρμόζει οριζόντια. Για την σύνδεση των πλαϊνών χρησιμοποιήθηκε μαόνι και συνδέθηκαν με βίδες, oι οποίες καλύφθηκαν από λεπτή  φέτα μαόνι για να δημιουργήσουν και σχέδιο.

 Για το κάθισμα χρησιμοποίησα 3 cm πάχους αφρολέξ και συνθετικό δέρμα.  Το κάθισμα το έφτιαξα ανεξάρτητο ώστε σε περίπτωση καταστροφής του δέρματος να μπορώ ξεβιδώνοντας το να αποκαταστήσω την ζημιά.

 Τέλος περάστηκε με άχρωμο βερνίκι παίρνοντας τα ξύλα την τελική απόχρωση.

Το κόστος του δεν  ξεπέρασε τα 7 euro.

DSCN3271 DSCN3274 DSCN3275 DSCN3276 DSCN3277 DSCN3278

 

 

 

Το πρώτο σκαμνάκι είχε μεγάλη επιτυχία οπότε ζητήθηκε και από άλλους να φτιάξω το ίδιο.

DSCN3502 DSCN3503 DSCN3504

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s