Ρολόι κουζίνας

           Όταν τελείωσε η εγκατάσταση του απορροφητήρα και των ντουλαπιών που το περιβάλλουν υπήρχε μια παραφωνία. Η παραφωνία ήταν ο σωλήνας του απορροφητήρα. Έτσι κατασκευάστηκε ένα τρίγωνο από το ίδιο ξύλο με τελειώματα από αλουμίνιο για να το καλύψει. Σε αυτό το ξύλο αποφάσισα να φτιάξω ένα ρολόι που θα εκτός από διακοσμητικό είναι και πολύ χρηστικό σε μία κουζίνα.

                 Αρχικά βρίσκουμε ένα μηχανισμό για ρολόι. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με αγορά (πολύ φθηνό) ή με χρήση του μηχανισμού από ένα παλαιότερο ρολόι. Στην συνέχεια σχεδιάζουμε πάνω στο ξύλο ένα κύκλο με κέντρο το κέντρο του νέου ρολογιού και ακτίνα όσο ο μεγάλος δείκτης. Στην συνέχεια ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο λίγο μεγαλύτερη από τον άξονα περιστροφής του μηχανισμού.

                 Στο πίσω μέρος με την βοήθεια τοθ router (φρέζα) τρώμε το ξύλο στην διάσταση του μηχανισμού και με βάθος μερικά χιλιοστά μικρότερο από το πάχος του ξύλου. Εγώ είχα μελαμίνη 16 χιλιοστών και στην περιοχή αυτή αφαίρεσα τα 14 χιλιοστά. Έτσι ο μηχανισμός μπορεί να μπει και με χρήση σιλικόνης σταθεροποιείται και ταυτόχρονα ο άξονας περιστροφής  του μηχανισμού βγαίνει εκτός του ξύλου ώστε να προστεθούν οι δείκτες.

               Σχετικά με τους αριθμούς της ώρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε θέλετε από κουτάλια, πιρούνια κτλ. Εγώ προτίμησα να χρησιμοποιήσω κομματάκια από το αλουμίνιο που μου είχε περισσέψει ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη κουζίνα.

DSCN2657_before

DSCN2702
DSCN2703 DSCN2704 DSCN2705 DSCN2706

DSCN2707 DSCN2708 DSCN2709 DSCN2710

DSCN2711

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s