Τετράγωνα σε τοίχο

Η παρακάτω κατασκευή έγινε πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σχέδια ή περαιτέρω λεπτομέρειες πέραν αυτών που θα παραθέσω. Στην διάθεση μου είχα ένα λευκό τοίχο που στο πάνω μέρος η κολόνα δημιουργούσε ένα εξόγκωμα περίπου10 cm. εκεί ακριβός έκανα και την κατασκευή. Η κατασκευή αυτή για να αποτελέσει ενιαία μορφοποίηση του δωματίου συνοδεύτηκε με βάψιμο τον φύλλων της ντουλάπας σε διχρωμία πορτοκαλί – λευκό. Επίσης ο ένας τοίχος βάφτηκε και αυτός σε χρώμα πορτοκαλί.

Όπως και σε προηγούμενη κατασκευή κατέβασα την κολόνα κατά 10 εκατοστά με γυψοσανίδα και πρόσθεσα 3 σποτ των 12 volt συμμετρικά ως προς την κατασκευή. Σκοπός της κατασκευή είναι να σχηματιστούν τετράγωνα στον τοίχο σε διαφορετικό χρώμα από τον τοίχο και τα τετράγωνα αυτά να έχουν βάθος ώστε να είναι ανάγλυφα.

Προμηθεύτηκα πλάκες ορυκτών ινών (πλάκες που χρησιμοποιούνται σε ψευδοροφές βιομηχανιών συνήθως. Η επιλογή αυτή έγινε διότι το υλικό αυτό είναι ελαφρύ, κόβετε εύκολα και στοκάρετε με στόκο τοίχου. Τα κομμάτια αυτά είναι 60cm x 60cm οπότε τα έκοψα τα στα τέσσερα (σταυρό) βγάζοντας τέσσερα κομμάτια 30cm x 30cm. Στην συνέχεια κάθε κομμάτι το στόκαρα και το λείανα με γυαλόχαρτο έως να αποκτήσει την υφή που ήθελα. Αφού είχα έτοιμα τα κομμάτια τα έβαψα αρχικά με αστάρι και στην συνέχεια με πορτοκαλί χρώμα.
Το τελευταίο βήμα της κατασκευής είναι να τα τοποθετήσουμε στον τοίχο. Άφησα δεξιά και αριστερά περίπου 1m περιθώριο και την υπόλοιπη περιοχή την χώρισα σε τμήματα 40cm x 40cm . Το 40cm προκύπτει από το 30cm του πάνελ και 10cm ως ενδιάμεσο χώρισμα. Έτσι στο πάνω αριστερά μέρος κάθε τέτοιας περιοχής κόλλησα με ξυλόκολλα τα κομμάτια στον τοίχο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s