Τηλεόραση και σταθμός internet

DSCN2727

Η αρχική ιδέα ήταν πώς μπορώ να έχω τηλεόραση και πρόσβαση στο internet από την κουζίνα κατά τρόπο που να μην φαίνονται κουτιά υπολογιστή και η τηλεόραση όταν δεν χρησιμοποιείται να κρύβεται.

Μετά από μελέτη του χώρου αλλά και διαθέσιμα υλικά καταστάλαξα στο εξής :   Για τηλεόραση οθόνη  χρησιμοποίησα μία LED 16αρα Slim , ένα παλαιό υπολογιστή (αφού χρειάζομαι μόνο internet και όχι τοπική επεξεργασία) και ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντική (και αυτά slim). Τέλος για την σύνδεση στο internet απλά έκανα χρήση της γραμμής που είχα εγκαταστήσει στην δομημένη καλωδίωση από παλαιότερο project.

Η εγκατάσταση έπρεπε να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνεται τίποτα να καταλαμβάνει τον ελάχιστο χώρο και να είναι εύκολα προσβάσιμο.  Επέλεξα λοιπόν να χρησιμοποιήσω το πίσω τμήμα από ένα ντουλάπι. Από τα 30cm βάθους που είχε δέσμευσα τα 10 cm για την εγκατάσταση των μηχανημάτων και με λεπτή μελαμίνη (4 mm) δημιουργήθηκε το διαχωριστικό (πλάτη ντουλαπιού) Έτσι το ντουλάπι χωρίστηκε σε δύο τμήματα 20cm το μπροστά μέρος και 10 cm το πίσω. Επίσης στο πίσω τμήμα το ντουλάπι κόπηκε επάνω και κάτω ώστε να περνά ελεύθερα ο αέρας.

Στο επάνω μισό του τμήματος αυτού τοποθετήθηκε το motherboard , τροφοδοτικό και σκληρός δίσκος ενώ στο κάτω μισό τοποθετήθηκαν τηλεσκοπικοί οδηγοί ώστε το κουτί που θα περιλάμβανε την τηλεόραση κτλ να μπορεί να ανεβοκατεβαίνει όπως και ένα συρτάρι σε κάθετη διάταξη.

 Το κουτί που περιλαμβάνει την τηλεόραση έχει στο πίσω μέρος θήκη στην οποία χωρά κάθετα το ασύρματο πληκτρολόγιο και η οποία επενδύθηκε με σιλικόνη ώστε να μην καταστρέφει το πληκτρολόγιο κατά την χρήση του. Στο μπροστά μέρος και πάνω από την τηλεόραση υπάρχει θέση για το τηλεκοντρόλ και το ασύρματο ποντίκι. Τέλος στο κάτω μέρος έχω προσθέσει ένα πλήκτρο εκκίνησης του υπολογιστή και μία θύρα usb για μελλοντική χρήση.

DSCN2726DSCN2558

DSCN2585

 

 

DSCN2586

 

DSCN2587

DSCN2658

 

DSCN2660DSCN2659DSCN2662DSCN2661DSCN2663DSCN2664

 

 

DSCN3027DSCN3026

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s