Ψευδοροφή – Φωτισμός Koυζίνας

Η κατασκευή της ψευδοροφής  για την κουζίνα έγινε με βάση τα εξής δεδομένα. Θα έπρεπε να μην καλύπτει όλο το ταβάνι, να μην κατεβάζει το ταβάνι πολύ, να έχει πρωτότυπο σχέδιο και να αντικατοπτρίζει την μαθηματική τάση που έχουμε στην οικογένεια μας ….. (είμαστε μαθηματικοί τι να κάνουμε). Επίσης έπρεπε τα φώτα να είναι σε σποτάκια και να υπάρχει ανιχνευτής κίνησης ώστε όταν είναι κλειστά τα φώτα και αντιλαμβάνεται κίνηση να ανάβει αχνός φωτισμός προερχόμενος από φωτοσωλήνα.

Ύστερα από σκέψη καταλήξαμε σε  δύο ορθογώνια τρίγωνα όπου το ένα να σχίζει το άλλο και να έχουν υψομετρική  διαφορά 5 εκατοστών και άλλο τόσο από το ταβάνι. Με αυτό τον τρόπο δεν καλύπτω όλο το ταβάνι και η κατασκευή έχει βύθισμα  συνολικά 10 εκατοστά.

Ο σκελετός της κατασκευής έγινε από ξύλο το οποίο επενδύθηκε από γυψοσανίδα από όλες τις πλευρές. Τα τρίγωνα είναι μεγαλύτερα κατά 5 εκατοστά περιμετρικά από τον σκελετό ώστε στο ένα από αυτά να μπορέσει να προσαρμοστεί ο φωτοσωλήνας.

Όλες οι πλάγιες πλευρές βάφτηκαν λευκές ώστε να δένουν με το ταβάνι και τα τρίγωνα αρχικά σε άσχετα χρώματα γιατί υπήρχαν σε εξέλιξη και άλλες εργασίες. Το τελικό τους χρώμα είναι το γκρι του αλουμινίου για το ένα ώστε να δένει με τα αλουμίνια  της κουζίνας και το κόκκινο για το άλλο ώστε να δένει με τα πλακάκια της κουζίνας.

DSCN1883 DSCN1884 DSCN1885 DSCN1886 DSCN2721DSCN2722

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s