Μαρμελάδα Μανταρίνι

Η συγκεκριμένη παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη και παρόμοια με την αντίστοιχη του πορτοκαλιού.

 Υλικά:

2 κιλά ψίχα μανταρινιού

1.200 γραμμάρια ζάχαρη λευκή

Χυμό μισού  λεμονιού

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια που έχουμε στην διάθεση μας , έως ότου να προκύψουν2 κιλάψίχα μανταρινιού. Επίσης από τα τελευταία 5 μανταρίνια κρατάμε την φλούδα την οποία  θα χρησιμοποιήσουμε στην μαρμελάδα για να δώσει  μια ελαφριά πικράδα.  Σχετικά με την φλούδα ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία ξεπικρίσματος δηλαδή την  βράζουμε για 3  λεπτά  αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε για 3 φορές. Εν συνεχεία πολτοποιούμε στο μπλέντερ την ψίχα και την φλούδα και το μίγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μαζί την ζάχαρη και το λεμόνι.  Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 -50 λεπτά ανακατεύοντας το υλικό και καθαρίζοντας την κουζίνα αφού κατά το βράσιμο “πετάει” πολύ.

Μετά τον βρασμό την τοποθετούμε όπως είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και αφού κλείσουμε καλά το καπάκι τα τοποθετούμε ανάποδα έως να κρυώσουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s