Μαρμελάδα πορτοκάλι (Γλυκιά γεύση)

Έχοντας φτιάξει μαρμελάδα πορτοκάλι (την Αγγλική έκδοση) , η οποία ομολογουμένως ήταν πολύ καλή αποφάσισα να φτιάξω μία περισσότερο γλυκιά μαρμελάδα.  Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη , πολύ γρήγορη και κυρίως γλυκιά.

 Υλικά:

2 κιλά ψίχα πορτοκαλιού

1.200 γραμμάρια ζάχαρη λευκή

Χυμό μισού  λεμονιού

Προαιρετικά Υλικά: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως προαιρετικό υλικό μία μεζούρα ουίσκι ή cherry ή ότι άλλο ποτό θέλουμε.

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια που έχουμε στην διάθεση μας , έως ότου να προκύψουν2 κιλάψίχα πορτοκαλιού.  Εν συνεχεία πολτοποιούμε στο μπλέντερ την ψίχα και το μίγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μαζί την ζάχαρη το λεμόνι και το προαιρετικό ποτό.  Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 -50 λεπτά ανακατεύοντας το υλικό και καθαρίζοντας την κουζίνα αφού κατά το βράσιμο “πετάει” πολύ.

Μετά τον βρασμό την τοποθετούμε όπως είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και αφού κλείσουμε καλά το καπάκι τα τοποθετούμε ανάποδα έως να κρυώσουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s