Μαρμελάδα φράουλα

Καλοκαιριάζει και οι φράουλες γίνονται κάθε μέρα και ποιο αρωματικές.

Υλικά:

1 κιλό φράουλες (τέσσερα κεσεδάκια)

600 γραμμάρια ζάχαρη λευκή

Χυμό μισού  λεμονιού

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τα κοτσάνια και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες αλλά με προσοχή γιατί είναι αρκετά εύθραυστες. Εν συνεχεία πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το μίγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μαζί την ζάχαρη το λεμόνι.  Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας το υλικό και καθαρίζοντας την κουζίνα αφού κατά το βράσιμο “πετάει” πολύ.

Μετά τον βρασμό την τοποθετούμε όπως είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και αφού κλείσουμε καλά το καπάκι τα τοποθετούμε ανάποδα έως να κρυώσουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s