Ώρα για νέο κρεβάτι

Posted: 23/04/2014 in Κρεβάτι, Woodworking projects
Tags: ,

Το Πάσχα είναι ευκαιρία να βρεθείς με φίλους αλλά ταυτόχρονα και να μεταφέρεις νέα έπιπλα στο εξοχικό σου. Έχοντας περίσσευμα από το ξύλο που είχα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή της κουζίνας μου, αποφάσισα να φτιάξω ένα κρεβάτι για το παιδικό δωμάτιο. Για την ακρίβεια είναι καναπές κρεβάτι στο οποίο έχει προστεθεί επιπλέον μηχανισμός ώστε να μπορεί να δώσει δύο ξεχωριστά κρεβάτια.

DSCN3785 DSCN3786

Advertisements
Comments
 1. Harrys says:

  Καλησπέρα, επειδή ψαχνω σχέδια για κάτι ολοιδιο και επειδή και εγω τα παντα στο σπιτι μου τα εχω κάνει μονος μου κουζίνα ντουλάπια κλπ μπορείς να με βοηθήσεις σχετικά με τα μέτρα; Δηλαδή πλαινα πλατη κλπ;
  Και με καποιες οδηγίες σχετικά με το κάτω
  Κρεβάτι ;
  Τί εχεις βάλει στον κάτω μηχανισμό;
  Ευχαριστώ;

 2. alekosbiki says:

  Καλησπέρα και από εμένα. Τα μέτρα δέν τα έχω και δυστυχώς το κρεβάτι είναι στο εξοχικό οπότε δύσκολα μπορώ να το μετρήσω. Παρόλα αυτά τον μηχανισμό κάτω τον αγόρασα από κατάστημα ώστε να σηκώνετε στο ύψος του επάνω κρεβατιού. Φυσικά θα μπορούσε να μήν σηκώνετε και να φτιαχτεί από 25αρι κόντρα πλακέ με 5αρι πλαίσιο και ροδάκια. Για τα πλαϊνά μέτρα το ύψος που βρίσκονται οι τάβλες σε ένα κρεβάτι + πάχος του στρώματος +5 εκατοστά. για την πλάτη πρόσθεσε στον προηγούμενο υπολογισμό γύρω στα 15 cm . Για λόγους ευστάθειας ( η μελαμίνη μου είχε μείνει από άλλες κατασκευές και ήταν 16αρα) την έβαλα να κατεβαίνει μέχρι το πάτωμα. Πλάτος και βάθος κρεβατιού είναι το στρώμα σου +4 έως 5 εκατοστά. Οτι άλλο θέλεις στην διάθεσή σου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s