Κατασκευή κουζίνας

Το project που θα αναπτύξω στα επόμενα άρθρα είναι κατασκευή κουζίνας από την αρχή. Όταν ξεκίνησα την μελέτη για την ανακατασκευή της υπάρχουσας κουζίνας (13 χρονών) θεώρησα  ότι μπορούσα απλά με κάποιες μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις να καλύψω τις ανάγκες μου. Στην συνέχεια όμως συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο ποιο κουραστικό και χρονοβόρο είναι η ανακατασκευή σε σχέση με την κατασκευή από την  αρχή αλλά και το κόστος της ανακατασκευή θα ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με την εκ νέου κατασκευή.   Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Φάση 1η: Οι εργασίες ξεκίνησαν πρώτα από το ταβάνι στο οποίο κατασκεύασα το κεντρικό φωτιστικό με γυψοσανίδα . Αρχικά βάφτηκε με άσχετα χρώματα αφού στο τέλος του έδωσα τον τελικό του χρωματισμό. Εν συνεχεία αφαιρέθηκαν τα παλαιά πλακάκια τοίχου.  Αφού  έσκαψα τον τοίχο για να βγάλω νέες γραμμές ρεύματος κολλήθηκαν τα νέα πλακάκια.

Φάση 2η: Κατασκευή νέων ντουλαπιών που θα περιλαμβάνουν τροφοθήκες , θέσεις  για μηχανήματα κουζίνας, ενσωματωμένη σιδερώστρα , τηλεόραση και σταθμό πρόσβασης σε internet.  Επίσης επιβάλετε στα νέα ντουλάπια που έχουν βάθος (κάτω ντουλάπια να ενσωματωθούν φώτα που θα ενεργοποιούνται με το άνοιγμα τους.

Πρέπει να σημειώσω ότι η παλαιά κουζίνα ήταν 7 μέτρα και η νέα που κατασκευάστηκε είναι 17 μέτρα.

Λόγο προβλήματος της φωτογραφικής μηχανής δυστυχώς χάθηκαν οι φωτογραφίες σχετικά με το πρίν. Θα παραθέσω κάποιες φωτογραφίες στις οποίες μπορούμε να καταλάβουμε πως ήταν πριν.

Πρίν

before1

Μετά

DSCN4225 DSCN4226 DSCN4212 DSCN4213 DSCN4214 DSCN4215

Comments
  1. ελενη τζιβογλου says:

    Γεια σας. Εχω δει απο το σαιτ σας οτι φτιαχνετε κουζινες σε πολυ προσιτες τιμες.θα μας ενδιεφερε να αλλαξουμε την κουζινα μας φτιαχνοντας την πιο πολυ στα μετρα μας κ κανοντας χωρο για πλυντηριο κτλ που θελουμε να τοποθετησουμε.αρχες νοεμβριου θα μπορειτε να δειτε το χωρο και να μας δωσετε κ ενδεικτικο κοστος. Το σπιτι μας ειναι στην αργυρουπολη. Δωστε μας κ ενα τηλ επικοινωνιας.ευχαριστουμε

    • alekosbiki says:

      Καλησπέρα Ελένη, Οτι κουζίνα έχω φτιάξει είναι για ιδία χρήση και μόνο. Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο post είμαι μαθηματικός και όλα αυτά που βλέπεις σε αυτό το blog αποτελούν χόμπι και μόνο. Δέν κατασκευάζω κάτι προς πώληση. Αν θέλετε εσείς να την φτιάξετε μπορώ να σας καθοδηγήσω και να σας βοηθήσω ως χομπίστας προς χομπίστα. Οι τιμές που έχω αναφέρει είναι το κόστος των υλικών που χρησιμοποίησα. Συγκεκριμένα η πιο πάνω κουζίνα 17 μέτρων για να την αγοράσω έπρεπε να διαθέσω 12000-14000 και εμένα μου κόστισε 3200 euro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s