Κουζίνα Εξοχικού

before_afterΈνα δύσκολο έργο που ανέλαβα ήταν να αλλάξω κουζίνα στο εξοχικό μου. Δύσκολο διότι το εξοχικό ήταν παλιό οπότε έπρεπε να να κάνω αλλαγές  τόσο στα υδραυλικά όσο και στα ηλεκτρολογικά πρίν προβώ στην αλλαγή της κουζίνας.

 Ηλεκτρολογικά : Σκάφτηκε ο τοίχος ώστε να περάσουν σωλήνες καλωδίων μα τα αντίστοιχα κουτιά διακλαδώσεων και κουτιά για πρίζες. Σύνολο σε πρίζες περίπου 15 καλώδια 100 μέτρα 2.5 άρια και 10 κουτιά διακλαδώσεων. Κάθε δωμάτιο έχει την δική του 16 Α ασφάλεια , ομοίως και η ξεχωριστή γραμμή για την ψησταριά.

Υδραυλικά : Αλλάχτηκαν όλες οι σωληνώσεις από το ρολόι εξωτερικά του σπιτιού έως και τις βρύσες. Ο λόγος της αλλαγής είναι ότι οι παλιές σωλήνες ήταν σιδερένιες με αποτέλεσμα με το κρύο και τον πάγο του χειμώνα  να υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Έτσι αλλάχτηκαν με λαστιχένιες (πλαστικές) και φτιάχτηκε και κεντρικός πίνακας με βάνες. Φυσικά οι παλιές σωλήνες βγήκαν με την μέθοδο του κομπρεσέρ.

Πλακάκια: Πρώτα ξεκολλάμε με σχετική προσοχή τα παλιά πλακάκια ώστε να μην κάνουμε τον τοίχο οροσειρά (κάνουμε σχετικές διορθώσεις ώστε να μην έχει μεγάλα βαθουλώματα) και στην συνεχεία κολλάμε με κολλά πλακιδίων τα νέα. Προσέχουμε να χρησιμοποιούμε σταυρουδάκια για ίσες αποστάσεις και με το αλφάδι να μην έχουν διαφορά βάθους.

Ντουλάπια: Τέλος για τα ντουλάπια χρησιμοποιήθηκε μελαμίνη 16αρα . Για μεγαλύτερη ευστάθεια η πλάτη των ντουλαπιών έγινε  και αυτή με 16αρα μελαμίνη. Στα συρτάρια για πάτο έχω χρησιμοποιήσει 8αρα λευκή μελαμίνη η οποία φωλιάζει μέσα στο συρτάρι με πατούρα όπου έγινε με τον router.

Λόγο απόστασης του εξοχικού από το εργαστήριο μου κάποιες λεπτομέρειες που έμειναν  (πχ καπάκια νεροχύτη με λανθασμένα νερά, χερούλια, κάποια ράφια) θα τακτοποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία. Μέχρι τότε για χερούλια έχουμε βίδες !!!!

4 36 7 58
10
11 1513 1911182270_783248971791125_1680751571054960692_n (1) 1141617 18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s