Πολυεστέρας

polyesterasΘέλοντας να φτιάξω μία επιφάνεια που να θυμίζει γυαλί και μέσα να έχω εγκλωβίσει αντικείμενα έψαξα αρκετά στο ιντερνετ και καταστάλαξα σε δύο περιπτώσεις. Τον πολυεστέρα και την εποξική ρητίνη δύο συστατικών με όψη γυαλιού. Η διαφορά κόστους μεγάλη. Οπότε μπήκα στην διαδικασία δοκιμής τους.

 

DSCN4366

Σε ένα κομμάτι ξύλου ελάτης έκανα ένα κυκλικό βαθούλωμα κρατώντας στον πάτο το ξύλο. Το  βαθούλωμα αυτό είναι περίπου στο 1cm. Έβαλα τρία φύλα από ελιά και στην συνέχεια το γέμισα με πολυεστέρα. Μετά από 12-15 ώρες είχε πολυμεριστεί.

Το αποτέλεσμα είναι, μέσα στο ξύλο να έχει κίτρινο χρωματισμό με χαμηλή διαφάνεια (θα την αξιολογούσα στο 30-40 % στο κάτω μέρος). Όταν έβγαλα το ξύλο και έτριψα τον πολυεστέρα τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια με μικρή διαφοροποίηση σύμφωνα με το φόντο. Τέλος όταν το έβαλα με πλάγιο φωτισμό από led ψυχρό θα έλεγα οτι το αποτέλεσμα με ικανοποιεί περισσότερο. Ο χρωματισμός ξεκινά από άσπρο γαλακτερό και καταλήγει σε υποκίτρινο.

Τέλος με το λουστράρισμα φαίνετε ότι δένει με το λούστρο και γίνεται λύω και γυαλιστερό όπως αναμενόταν

 DSCN4367DSCN4368DSCN4370DSCN4371

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Αξιολόγηση: Αποτυχημένη δοκιμή μιας κατασκευή.

Προσπάθησα να ενώσω πολυεστέρα με ξύλο ελιάς. Τα λάθη που έκανα είναι τα εξής. Πρώτον έβαλα πλαστική μεμβράνη στην φόρμα για να μην κολλήσει ο πολυεστέρα με την μελαμίνη και δεύτερων από τον ενθουσιασμό μου δύο ώρες μετά προσπάθησα να σηκώσω την επιφάνεια ή οποία και έκανε ράγισμα σε ένα σημείο. Το αποτέλεσμα όμως βγαίνει πολύ καλό και γι’ αυτό το λόγο θα επανέλθω διορθώνοντας τα λάθη μου.

DSCN4601 DSCN4598

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s