Θήκη επαγγελματικών καρτών

Αντίγραφο από DSCN4364Μία ωραία κατασκευή είναι οι θήκες επαγγελματικών καρτών. Είναι μικρές χωράνε 10-15 κάρτες , τις έχουμε πάντα στην τσάντα μας και φυσικά κάθε φορά που πρέπει να δώσουμε μία κάρτα η θήκη είναι αυτή που πάντα τραβά το βλέμμα. Η κατασκευή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα όταν την κάνουμε από ξύλα δικά μας. Εδώ θα δείξω την κατασκευή της από ξύλο ελιάς (από κομμάτια για το τζάκι) . Φυσικά και με άλλα ξύλα η βασική λογική είναι ίδια. Το καπάκι θα το φτιάξουμε από φυσικό δέρμα μια και ο συνδυασμός είναι πολύ ωραίος.

 Αρχικά θέλουμε δύο φέτες ξύλου πάχους 4 mm ώστε όταν τριφτούν να είναι 3 mm. Το ύψος και το πλάτος μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την κάρτα που θέλουμε να έχουμε. Τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι 11 cm x 6,5 cm  ,πάχους 4 mm.

DSCN4315 DSCN4316

ΕDSCN4317πίσης κόβουμε και τρία κομμάτια από κάποιο άλλο είδος ξύλου για τα πλαϊνά (δεξιά , αριστερά και κάτω) τα οποία είναι περίπου 10mm x 10mm. Συνήθως επιλέγουμε ξύλο που να κάνει αντίθεση και στο ίδιο χρώμα με αυτό θα κάνουμε και το γαζί στο δέρμα. Εγώ επέλεξα καρυδιά γιατί πολύ απλά αυτό είχα.

 

 

 

DSCN4336Συνεχίζουμε κάνοντας τις κολλήσεις. Στο συγκεκριμένο σχέδιο το έκανα σταδιακά σε δύο φάσεις. Πρώτα το κάτω μέρος με τα πλαϊνά και στην συνέχεια το καπάκι.  Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε μία κόλληση όλα μαζί. Όπως και να το κάνουμε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.  Πρέπει να θυμόμαστε ότι σε αυτά τα σχέδια με το δέρμα το μπροστά μέρος θα πρέπει υψομετρικά να βρίσκετε κάτω από το πίσω ώστε να μπορεί να πάρει στροφή το δέρμα εντός του συνολικού μεγέθους της θήκης και να μην ξεφεύγει  και να μπορούμε πιο άνετα να ανασύρουμε την κάρτα.

 

DSCN4337

DSCN4338

 

 

 

 

 

 

 

Το επόμενο βήμα είναι το τρίψιμο. Κατά το οποίο απλά τρίβουμε έως η επιφάνεια να είναι έτοιμη να δεχθεί το βερνίκι. Τέλος και πριν το λουστράρισμα κολλάμε και ένα μικρό κομμάτι για κούμπωμα, χαράσσουμε τα αρχικά μας και λουστράρουμε.

 

DSCN4341DSCN4339DSCN4342 DSCN4351

 Το τελευταίο βήμα είναι να κόψουμε το δέρμα και να περάσουμε γαζί στο χρώμα των πλαϊνών (στην περίπτωση μας καρυδιάς) και να το κολλήσουμε με βενζινοκολλα στο ξύλο.

DSCN4356DSCN4363DSCN4364

Comments
  1. Μπραβο Αλεκο!!!Εξαιρετικη δουλεια!!!

  2. Manos Detsis says:

    υπέροχο και πολύ ωραία παρουσίαση !!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s